Digitale oplichting kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld als u plotseling een bericht van uw dochter krijgt: ‘Pa, Nancy hier! Wil je mijn nieuwe nummer opslaan? Mijn oude telefoon is stuk’. En na wat heen en weer babbelen vraagt ‘Nancy’ om financiële hulp. Er is flink haast bij. Dit is een bekende oplichterstruc. Ze doen zich voor als een familielid of bekende van u.

Informatiebijeenkomsten
De gemeente Lingewaard, de politie, Stichting Welzijn Lingewaard en de lokale ouderenorganisaties organiseren een aantal informatiebijeenkomsten hierover. U kunt hiervoor op één van de volgende locaties terecht:

Dinsdag 4 oktober van 9.30 tot 12.00 uur in Mea Vota in Huissen.
Vrijdag 7 oktober van 9.30 tot 12.30 uur in de Providentia in Gendt.
Donderdag 20 oktober van 9.30 tot 12.30 uur in het Dorpshuis in Angeren.

Inhoud
Tijdens deze informatiebijeenkomsten leert u van een deskundige hoe u nepmails kunt herkennen. Maar ook hoe u uw computer kunt beveiligen en wat u moet doen als u toch slachtoffer bent geworden. Ook de politie en ouderenadviseurs van SWL kunnen uw vragen beantwoorden. Na afloop krijgt u een brochure met tips die u thuis rustig kunt lezen.

Aanmelden
Aanmelden kan tot een week van te voren via de volgende mogelijkheden:

Voor de bijeenkomst in Huissen stuur een e-mail naar kbohuissen@gmail.com of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 06-44690298.

Voor de bijeenkomst in Angeren stuur een e-mail naar penningmeester@sasa-angeren.nl of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 026-3255025.

Voor de bijeenkomst in Gendt stuur een e-mail naar rodenb@planet.nl of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 0481-424834.