Steeds meer boeren en particulieren zetten zich in om de biodiversiteit op hun grond vergroten. Zo ook in de Betuwe. Zij reserveren een deel van hun land voor verschillende dier- en plantensoorten. Bijvoorbeeld door de aanleg van bloemrijke akkerranden. Deze akkerranden helpen vlinders, maar ook andere insecten hun voedsel te vinden. Vlinders zijn opvallend en kleurrijk. Veel mensen genieten van een citroenvlinder of dagpauwoog in hun tuin. In het project ‘Vlinderrijke akkerranden’ onderzoeken we het effect van deze bloemrijke akkerranden.

Vrijwilligers gezocht

Voor dit project zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Vindt u het leuk om op pad te gaan en vlinders te tellen? Help dan mee! U hoeft geen vlinderexpert te zijn. De resultaten van de tellingen worden bijgehouden in het vlindermonitoringssysteem van De Vlinderstichting. Wilt u helpen? Stuur dan een e-mail naar kars.veling@vlinderstichting.nl.

Informatieavonden

Wilt u meer informatie? Kom dan naar één van de informatieavonden. In Overbetuwe is deze op woensdag 10 mei om 20.00 uur in Zalencentrum de Hoendrik aan Het Dorpsplein 22 in Herveld. In Lingewaard is deze op dinsdag 16 mei om 20.00 uur in de Veldschuur van stichting ‘Lingewaard Natuurlijk’ aan de Sportlaan 1M in Bemmel. Het programma is op beide avonden hetzelfde. U kunt zelf kiezen welke informatieavond u bezoekt. Kars Veling, projectleider bij De Vlinderstichting, maakt u dan wegwijs in de boeiende wereld van de dag- en nachtvlinders. Hij vertelt hoe ze leven, wat ze nodig hebben en hoe u ze kunt herkennen. De toegang is gratis en u hoeft zich niet van te voren aan te melden.

Dit is een persbericht van de gemeente Lingewaard.