Koninklijke onderscheiding voor zeventien inwoners van Lingewaard

Zeventien inwoners van Lingewaard hebben een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Nelly Kalfs speldde de gedecoreerden tijdens de lintjesregen op woensdag 26 april de versierselen op. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel. Ed Masselink uit Bemmel werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau.

Drie inwoners van Angeren, een inwoner van Bemmel, drie inwoners van Doornenburg, zes inwoners van Gendt en drie inwoners van Huissen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Ed Masselink

Ed Masselink (71) uit Bemmel is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Stichting Maatschappelijke Gezondheidszorg Bemmel (Stichting MGZ), Vereniging Mediators bij de Overheid (VMO), Omroep Lingewaard en Bemmel- en Haalderenstichting.

Uitreikingen Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Zestien inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ans Boskeljon

Ans Boskeljon (70) uit Huissen ontving een Koninklijke onderscheiding omdat ze zich al meer dan twintig jaar inzet voor de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO).

Fre van Deelen

Fre van Deelen (62) uit Doornenburg kreeg een lintje voor zijn jarenlange inzet voor voetbalvereniging Gijsbrecht Van Aemstel (GVA).

Wijnand van Dijk

Wijnand van Dijk (75) uit Huissen verdiende een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de wandelsport bij WIOS’81, Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWbN) regio Gelderland en de Wandelvereniging Gelderland.

Misjà Heinink

Misjà Heinink, (75) uit Bemmel kreeg een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor Carnavalsvereniging De Blauwe Pony, Seniorenvereniging KBO Bemmel, Jazz in Arnhem, Stichting Muziekgezelschappen Bemmel, Theaterkerk Bemmel en Stichting Welzijn Lingewaard (SWL).

Willie Janssen

Willie Janssen (75) uit Gendt kreeg een lintje omdat hij zich al vijftig jaar inzet voor tennisvereniging LTC Gendt. Ook doet hij al jarenlang vrijwilligerswerk voor Loopgroep Huissen.

Wilma Könning – van Boggelen

Wilma Könning-van Boggelen (66) uit Huissen ontving een Koninklijke onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor Stichting Rijnstede, Wijkplatform Huissen, de Huissense Gilden en de Federatie van Gelderse Schuttersgilden en Schutterijen St. Hubertus.

Frank Kuster

Frank Kuster (57) uit Angeren kreeg een lintje voor zijn jarenlange inzet voor Vereniging Dorpshuis Angeren, Stichting Strijdbaar Angeren en het Sint Nicolaas Comité.

John Kuster

John Kuster (74) uit Angeren verdiende een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor Jongerenkoor St. BAVO, Basischool De Marang, Stichting Tafeltje Dekje, De Zonnebloem, Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) en de RijnWaal Zorggroep Dagbesteding.

Dinie Nissen – van der Plank

Dinie  Nissen-van der Plank(61) uit Gendt ontving een Koninklijke onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor De Zonnebloem en als mantelzorger voor meerdere personen.

Ben Otters

Ben Otters (70) uit Angeren ontving een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor Vollybalvereniging Hexagon, Scouting Augustinus, Stichting Dorpshuis Angeren, Basisschool De Marang en Historische Kring Angeren.

Tiny Peters-Bruger

Tiny Peters-Bruger (68) uit Gendt kreeg een Koninklijke onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de St. Martinus Parochie Doornenburg, VVD Lingewaard, Vluchtelingenwerk Lingewaard en Tennisvereniging TC Doornenburg.

Ine Smeenk

Ine Smeenk – Wunderink (80) uit Gendt kreeg een lintje voor haar jarenlange inzet voor de Stichting Historische Kring Gente en de Rijnwaal Zorggroep op de locatie St. Jozef in Gendt.

Annie Vermeulen-Wiltink (74) uit Doornenburg kreeg een Koninklijke onderscheiding omdat ze zich meer dan veertig jaar inzet voor voetbalvereniging GVA. Ook is ze een zeer actieve vrijwilligster bij De Zonnebloem.

Marian Visch te Boekhorst

Marian Visch-te Boekhorst (65) uit Doornenburg ontving een lintje voor haar jarenlange inzet als bestuurslid en organisator van wandeltochten bij Sportvereniging Olympia.

Bert van Vorsselen

Bert van Vorsselen (66) uit Gendt kreeg een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor Hengelsportvereniging ‘De Snoek’.

Wilhelmien Wannet – Janssen

Wilhelmien Wannet-Janssen (81) uit Gendt verdiende een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor Gemengd Koor Jubilate en de Oudervereniging Gendt.

Wie verdient een lintje?

Iedereen in Nederland kan een lintje verdienen. Door iets bijzonders te doen voor de samenleving, bijvoorbeeld als vrijwilliger. Vrijwilligers die zich inzetten op het gebied van sport, kunst, cultuur, zorg en nog veel meer. Inwoners van Lingewaard kunnen nu iemand voordragen voor de lintjesregen van 2024. De volledige aanvraag moet uiterlijk 1 juni worden ingediend. Meer informatie staat op www.lingewaard.nl/lintje.

Laatste nieuws