Verenigingen, sporters en inwoners hadden tot vorige week de tijd om Lingewaardse sportprestaties te nomineren voor de verkiezing van de Gouden Sport Ster 2022 Lingewaard. Uit alle inzendingen heeft de jury de volgende drie nominaties gekozen:

HV Huissen Heren 1
De heren 1 van HV Huissen hebben in 2022 een topprestatie geleverd. Ze zijn kampioen geworden in de hoofdklasse en zijn daarmee gepromoveerd naar het landelijke 2e divisie niveau. Daarmee hebben ze het hoogste niveau bereikt dat de vereniging ooit heeft gespeeld.

Handbalwedstrijd HV Huissen-Achilles. Teun Roelofs van HV Huissen in actie.

Mitch Wismans, Triatleet Doornenburg
Mitch is een aanstormend toptalent in de wereld van de triathlon. Na zijn 3e plek op het NK heeft hij deelgenomen aan de IRONMAN in Dubai. Daar presteerde hij zo goed dat hij zich kwalificeerde voor het WK in Utah (halve Triathlon) waar hij met 18 jaar de jongste deelnemer was.

Triatleet Mitch Wismans traint in de polder van Gendt voor de komende halve triatlon van Almere. Foto: © Fons Sluiter

Fleur Kruysmulder Damvereniging VBI
Het 15-jarig damtalent Fleur reeg afgelopen jaar de podiumplaatsen en overwinningen aan elkaar. Met als topprestatie het Nederlands kampioenschap junioren. En in Nevsehir, Turkije werd ze Europees kampioen in haar beste onderdeel, het sneldammen.

Fleur Kruysmulder, jeudig damtalent uit Huissen tijdens het Nijmeegs Open damtoernooi. Foto: © Fons Sluiter

Uitreiking
Na 3 jaar afwezigheid zal er deze editie weer een feestelijk uitreiking plaatsvinden tijdens de nieuwjaarsreceptie van v.v. Jonge Kracht in Huissen op 8 januari. Hier zullen o.a. het publiek, de gemeente, omroep Lingewaard, diverse sponsoren en de organisatie een stem uitbrengen om een winnaar te kiezen.

Tot slot willen wij personen en verenigingen bedanken die de moeite hebben genomen een prestatie in te zenden. Kijk voor meer informatie op www.sportpromotielingewaard.nl