In “Mededelingen” nr. 2 van de Historische Kring Huessen neemt Erik Laurentzen ons mee in zijn zoektocht naar de betekenis van een mysterieus, onderaards gewelfje. Lees zijn artikel en ontdek waarvoor die onderaardse gang diende.

Het Huissens historisch tijdschrift telt verder weer een verscheidenheid aan bijdragen (mét veel foto’s). Zo komt de werkgroep Beeld en Geluid nu zelf in een artikel in beeld (met o.a. een foto van een tram in Huissen in 1910).

Het zwanenstadje ontsnapte, zo lezen we, bij een brand in 1881 aan een grote ramp. De brandweer had overigens toen slechts twee brandspuiten, waarvan eentje uit 1722! Joop Brons wijst o.a. op het winkelparadijs van Steijntjes en er is een artikel over Huissens reclameglaswerk uit de jaren zestig en zeventig. Verder o.a. aandacht voor de vaandels van de gilden, Arnold Janssen, ruziënde eierboeren, aanwinsten en een inbreker die…bedorven wijn stal enz. Kortom teveel om op te noemen.

Tevens zien we een oproep. De HKH is dringend op zoek naar informatie over limonadefabriek de Zwaan (was actief in de jaren dertig, veertig van de 19de eeuw). Voor reacties of aanmelding voor een lidmaatschap kunt u een mailtje sturen naar mededelingen@huessen.nl of kom langs bij stadsmuseum Hof van Hessen aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen.

Huissens reclameglaswerk uit de jaren zestig en zeventig

Laatste nieuws