Start herinrichting Ot en Sienpad…

443
Ot en Sienpad te Huissen

Persbericht Gemeente Lingewaard

Het Ot en Sienpad is dringend toe aan herinrichting. Dit komt door de grote verbouwing en uitbreiding van de basisscholen IKC’s Holthuus en Drieluik. Maar ook door de komst van het consultatiebureau.

Wat verandert er?
Reden genoeg om de inrichting rond de scholen aan te passen. Wij hebben ervoor gekozen in het ontwerp een centrale ontmoetingsplek op te nemen. Hier kunnen ouders op hun kinderen wachten na schooltijd. Er komt een voetpad. De straat richten we in volgens het principe “auto te gast”. Dit betekent dat de straat wordt ingericht als fietsroute, maar ook auto’s zijn toegestaan. Bij de herinrichting van het Ot en Sienpad wordt ook het afkoppelen en infiltreren van het hemelwater meegenomen. Wij hebben het ontwerp in goed overleg met de scholen en andere partners gemaakt.

Werkzaamheden starten 14 april
De werkzaamheden starten vanaf 14 april en duren ongeveer 10 weken. De eerste 2 weken zijn er vooral werkzaamheden op de kruising van het Ot en Sienpad met Wagenweg. Dit geeft overlast.

We beginnen eerder dan gepland
We kiezen ervoor om eerder met de werkzaamheden te beginnen. De scholen zijn door de coronamaatregelen gesloten. De werkzaamheden kunnen we hierdoor makkelijker en met minder overlast uitvoeren. We hopen dat de inwoners en ondernemers zo min mogelijk overlast ervaren. Wij rekenen op uw begrip.