Huissense kwekers, Stichting Huissen Bloemenstad, Ondernemersvereniging Huissen, Vrienden van Huissen en De Gemeente hebben de koppen bij elkaar gestoken om ‘Huissen Bloemenstad’ nieuw elan te geven. De markt van 13 mei op zaterdag voor Moederdag, wordt gezien als eerste aanzet voor een fleurige zomer. 

Voorafgaand aan de officiële opening van de markt zal er om 10.00 uur een aubade worden gebracht aan het beeld van Het Bloemenmeisje op het Raadhuisplein. Ook een bloemenhulde zal haar ten deel vallen. Om 10.30 uur zal er een nieuw logo van Stichting Huissen Bloemenstad onthuld worden en daarna wordt een overeenkomst getekend door partijen waarin de samenwerking bekrachtigd wordt.

Huissense kwekers hebben een ensemble van bloemen samengesteld voor bloembakken die deze dag op talrijke plekken in Huissen geplaatst worden. De Vrienden van Huissen organiseert de ‘watergeef- en onderhoudsploeg’. De Ondernemersvereniging ondersteunt financieel en de Gemeente is enthousiast en ondersteunend. Kortom, ‘Huissen Bloemenstad’ gaat haar naam hernieuwd eer aan doen.

Uiteraard zijn de terrassen open en zal er muziek klinken vanaf Het Odeon. In eerste instantie door De Bevelanders en later door DJ Rik. Al op vrijdag zal stadsomroeper Wim Kersten mensen oproepen om aanwezig te zijn op de markt voor een fleurig Moederdag cadeau.

Er is nog een beperkt aantal muurtegels beschikbaar die aan de gevel van woningen bevestigd kunnen worden voor mensen met ‘groene vingers’. Bent u dat zelf of kent u iemand die ervoor in aanmerking komt, meldt u zich dan aan bij leden van Stichting Huissen Bloemenstad op het Odeon.